2016年12月30日星期五

Makanan lori Refrigerated bertebat barangan semua jenis kereta, pengangkutan lori yang disimpan dalam peti sejuk yang suhu sangat penting!

Makan daging dalam peti sejuk lori Rujukan suhu pengangkutan:
Daging segar: ℃ sejuk suhu 0 ~ 80 ℃, kelembapan sesuai untuk 1% ~ 85% tempoh simpanan dari 8-10 hari.
Daging beku: penyimpanan sejuk suhu-14 ℃ ~-18 ℃, sesuai untuk kelembapan 85% ~ 90% sepanjang tempoh simpanan 15-30 hari.
Ikan segar: penyimpanan sejuk suhu-1 ℃ ~ sesuai untuk ℃ 5, kelembapan 90% ~ 95%, dalam tempoh 7-10 hari storan.
Ikan beku: penyimpanan sejuk suhu-7 ℃ ℃-10 sesuai ~ 95% kelembapan, 90% dari tempoh penyimpanan 15-30 hari.
Udang: penyimpanan sejuk suhu-7 ℃-10 ℃ ~ + sesuai untuk 80% 85% kelembapan, tempoh simpanan 10-15 hari.
Telur: penyimpanan sejuk suhu-1 ℃ ~ 80 ℃, kelembapan sesuai untuk 1% ~ 90%, dalam tempoh 8-12 hari menyimpan.

Sayur-sayuran dalam peti sejuk suhu pengangkutan lori diperlukan:
Cili hijau: 7 ℃ ~ sesuai untuk penyimpanan sejuk suhu 10 ℃, kelembapan 85% hingga 90%, 10-20 hari tempoh menyimpan.
Cauliflower: ℃ 1 ~ 2 sesuai untuk penyimpanan sejuk ℃ suhu, kelembapan 80% ~ 90%, menyimpan tempoh 14-20 hari.
Kentang: sesuai untuk disimpan dalam peti sejuk suhu-3 ℃ ~ 6 ℃, kelembapan 85% hingga 90%, 6-10 hari untuk tempoh penyimpanan.
Bawang: penyimpanan sejuk suhu-1 ℃ ~ sesuai untuk ℃ 0, kelembapan 80% ~ 85% tempoh penyimpanan 3-7 hari.
Kubis: penyimpanan sejuk suhu-1 ℃ ~ 80 ℃, kelembapan sesuai untuk 0% ~ 90%, dalam tempoh 10-15 hari selepas menyimpan.
Saderi: penyimpanan sejuk suhu-1 ℃ ~ 80 ℃, kelembapan sesuai untuk 0% ~ 90% sepanjang tempoh simpanan 7-10 hari.
Timun: 7 ℃ ~ sesuai untuk penyimpanan sejuk suhu 10 ℃, kelembapan 85% hingga 90%, tempoh simpanan 5-7 hari.
Terung: sesuai untuk penyimpanan sejuk suhu 7 ℃ ~ 80 ℃, kelembapan 10% ~ 90%, dalam tempoh 10-15 hari selepas menyimpan.
Labu: penyimpanan sejuk suhu 10 ℃ atau lebih sesuai untuk penyejukan suhu rendah tidak lama lagi akan menjadi lebih lembut, tetapi juga rambut panjang yang melekit, kehilangan rasa mereka;
Tomato, sesuai untuk menyimpan pada suhu rendah 10 ℃ penyejukan reput lembut atau cracking kejadian, gelap tempat terdedah kepada permukaan selepas kemungkinan kerosakan asid dari masa ke masa Doty.

Sayur-sayuran dan buah-buahan disimpan dalam peti sejuk lori Rujukan suhu pengangkutan:
Epal: penyimpanan sejuk suhu-1 ℃ ~ + 1 yang sesuai bagi 85% hingga 90% daripada lembapan ℃, tempoh simpanan 2-7 hari.
PIR: penyimpanan sejuk suhu-1 ℃ ~ + sesuai untuk ℃ 1.5, kelembapan 85% hingga 90%, tempoh penyimpanan 1-6 hari.
Tembikai: 2 sesuai untuk penyimpanan sejuk suhu ℃ ~ 75% hingga 85% 4 ℃, kelembapan, tempoh 7-10 hari.
Ceri: suhu penyimpanan sejuk sesuai untuk 0.5 ℃ ~ 1 ℃, kelembapan 80%, 7-21 hari untuk tempoh penyimpanan.
Kelapa: penyimpanan sejuk suhu-sesuai untuk 4.5 ℃ ~-75% kelembapan, ℃ 3, dalam tempoh 8-12 hari menyimpan.
Anggur: sesuai untuk disimpan dalam peti sejuk suhu ℃ 1 ~ 3 ℃, kelembapan 85% ~ 90%, menyimpan tempoh 1-4 hari.
Strawberi: dalam peti sejuk suhu-1.5 0.5 ℃ ~ sesuai bagi 75% hingga 85% daripada ℃, kelembapan dan tempoh simpanan 7-10 hari.
Orange: sesuai untuk 0℃ suhu sejuk ~ 1 ℃, kelembapan 80% ~ 90% sepanjang tempoh simpanan 50-70 hari.
Nenas: ℃ 4 ~ sesuai untuk penyimpanan sejuk suhu 12 ℃, kelembapan 85% ~ 90%, menyimpan tempoh 14-20 hari.

Kenderaan khas Hubei ChangJie co. Ltd. 
Nama kenalan: Suan Yin
E-mel: cj802@urspv.com 
WhatsApp: +8613886881673
Tel: + (00) 867223229933

没有评论:

发表评论